Logdans

Allmänt om kurserna i logdans

Genom att anmäla dig till en av våra kurser för hela terminen (höst eller vår), får du medlemskap i föreningen till kalenderårets slut. Är du medlem får du 20 % rabatt på de följande under terminen kommande kurserna, som du deltar i. Som medlem kan du också delta i andra logdanskurser och betala ett förmånligt pris per gång. Du kan även delta i alla logdanskurser utan medlemskap genom att endast betala avgiften per gång. En del kurser har byte av par och på en del kurser dansar man med sitt eget par. Vi strävar även till att beakta balansen på kurser med parbyte.

Vecka 34 (17-23.8.2020) är en gratis "prova på" -vecka. Under den här veckan kan du kostnadsfritt prova på alla former av logdans som vi erbjuder.

Nivåerna

På varje nivå tränar vi för den nivån lämplig grundteknik och hur man för och följer. Genom att välja rätt nivå, får du också den största nyttan.

Nybörjarnivå

På nybörjarnivån lär vi oss grunderna i de olika danserna. Gruppen passar för den som aldrig tidigare har dansat. Nybörjarnivån passar också den som vill repetera vissa danser som man glömt eller bara annars vill bli säkrare på grundtekniken. Nybörjarkursen kan man återkomma till under flera terminer. Man blir aldrig fullärd i grunderna. Under hösten och våren presenteras olika danser.

Mellannivå (fortsättning på grunderna)

Kom till mellannivån, då du känner att du redan behärskar grunderna i de allra vanligaste logdanserna. Det betyder att du kan grundstegen, håller rytmen och kan föra eller följa i de grundläggande turerna. På mellannivån tränar vi på att bli säkrare på grunderna och utöka med flera turer och danser. Vi filar på grundtekniken och tolkningen av musiken kommer med som en del av träningen.

Avancerad nivå

I fortsättningsgruppen på en högre nivå, kan du delta då du behärskar dansernas grundteknik. På den här nivån anpassar och bearbetar vi grundrytmen, samtidigt som vi lär oss mera utmanande koreografier. Det för i sin tur med sig större utmaning vad gäller att föra och följa. Tolkningen av musiken blir allt mer ett viktigt element. På den här nivån repeterar vi också grundtekniken.

Logdanskurser hösten 2020

Ladda upp veckoschemat här (på finska)

Evenemang (veckoschema)

Allmänna säkerhetsinstruktioner som gäller coronaepidemin

Kom till kursen endast om du är frisk. Känner du dig flunsig ska du stanna hemma.

Tvätta alltid händerna innan lektionen börjar och efter lektionen. Använd också det handdesinfektionsmedel som finns i salen eller ta med eget.

Håll säkerhetsavstånd.

Alla deltar i lektionerna på eget ansvar.

Kom ihåg en 14 dagars karantän på eget initiativ, om du kommer hem från en utlandsresa. Följ myndigheternas instruktioner.

Vi följer SUSELs rekommendationer.