Andra dansstilar och grupper

Knattedans

Knattedansen passar 5-7-åringar. Under dansstunden är målet att ha roligt, röra på sig och lyssna till hur man kan tolka musiken. På kursen får barnen lära sig att uttrycka sig med hjälp av musik och rytm, samt använda sin fantasi, röra på sig och träna kroppskontroll.

Ledare för gruppen är föreningens egna instruktör Hanna Paavola som redan har 20 års erfarenhet av att leda barngrupper i gymnastik och dans. Barnen har kul på Hannas lektioner.

Breakdance

Breakdance är en "old school" dansstil inom hiphopen. Vem som helst kan börja och var som helst. Det krävs inte heller mer än några trummor för att en breakare ska komma igång. Breakdance är en mångkulturell dansstil och känd över hela världen. Till dansens karaktär hör ett gott humör och positiva vibbar. Det betyder att man uppmuntrar sina kompisar och gruppandan utvecklas varje gång. Vi lär oss att uppfatta trummornas "base"-linje i musiken och den är så att säga breakarens "motorväg" att hålla sig till. Det är samarbete, bra "fiilis" och mycket energi som gäller. Barnen lär sig att stöda och uppmuntra varandra i god anda. Själv har jag alltid tyckt om att dansa och redan som liten kille ville jag lära mig allt det som Michael Jackson kunde och lite till. Breakdance passar både flickor och pojkar. Bland kvinnor håller breakdancen också på att få ett uppsving. Allt fler unga kommer att stå på huvudet och snurra under året. Kom och prova du med! J-P Kyembe.

Mixdance

I Mixdance får du bekanta dig med olika dansstilar som nutidsdans, hip hop, show- och discodans. Under lektionerna tränar vi olika koreografier till de senaste hitlåtarna och vi tar också intryck av moves från TikTok-världen. Ingen tidigare erfarenhet av dans krävs. En positiv anda i gruppen är a och o under lektionerna och att ha roligt då man dansar.

Bailatino

Bailatino® är en dansinspirerad motionsform, där grundtanken är att föra människorna närmare den latinamerikanska musiken, dansen och kulturen. I bailatino krävs inte dansteknik, utan viktigare är att skapa en atmosfär, där motionären njuter av sina egna kroppsrörelser enligt egen förmåga, samt känner glädje av att ha lyckats och lärt sig. Bailatinon är en danslektion med koreografi och pulsnivån varierar beroende på gruppens nivå. Vi njuter av musiken och har roligt tillsammans. Konditionen och dansfärdigheten förbättras nästan obemärkt. Ålder, kön, form, storlek eller färdighetsnivå är inte ett hinder för att delta i kursen. Vi dansar bl. a. samba, cha-cha, rumba, jive, son, merenque, salsa, reggaeton, paso doble, vals, tango, quickstep, foxtrot, charleston, disco och bachata.

Antalet grupper varierar och deltagarna samlas en gång i veckan. Vi har en omtyckt och erfaren kursledare.

Träna upp din kropp (kehonhuolto)

Mild och effektiv träning utan höjning av pulsen. Motionspassets mål är att öka kroppskoordinationen och muskelstyrkan i kombination med tänjningar. Denna form av motion passar deltagare på alla nivåer och alla övningar går att anpassa efter förmåga, allt från lätt till mera utmanande. Passar för dansare som kompletterande träning och för personer med stillasittande arbete och där t.ex. axlar och nacke känns styva eller värker.

Bailadoras

Rollings showdansgrupp som vi snart berättar mera om...