Rolling 40 vuotta – Esipuhe

Esipuhe

Vuosi 2021 on tärkeä merkkipaalu Tanssiurheiluseura Rolling ry:lle. Koronavuoden aiheuttamien haasteiden keskellä seura juhlii tänä vuonna ansiokasta 40-vuotistaivaltaan.

Neljäkymmentä vuotta sitten joukko aktiivisia nuoria kilpatanssijoita ja heidän vanhempiaan päättivät perustaa uuden tanssiurheiluseuran Vaasaan. Tämä toteutui 9.5.1981, kun Tanssiurheiluseura Rolling ry rekisteröitiin.

Seura on kehittynyt paljon menneiden 40 vuoden aikana. Seura on kasvattanut ja laajentanut toimintaansa ja on tänä päivänä merkittävä tanssiharrastuksen tarjoaja Vaasassa sekä Pohjanmaalla. Seuramme on tehnyt ansiokasta työtä tanssin ja tanssikulttuurin levittämiseksi Pohjanmaalla sekä koko Suomessa.

Rollingin sydämen on muodostanut kilpatanssi, mutta vuosien varrella tanssitarjonta on laajentunut kattamaan paljon erityylisiä tansseja, kuten lavatanssit, bailatino, latinobic, breakdance, hip hop, freestyle, zumba, west coast swing, soololattarit – unohtamatta perheen pienimmille suunnattuja tanssikursseja kuten muksutanssia.
Seuran kantavana periaatteena on, että tanssi kuuluu kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Seuran nuorimmat jäsenet ovatkin taaperoikäisiä ja vanhimmat puolestaan jo senioreita.

Neljänkymmenen vuoden aikana seurassa on vaikuttanut joukko innokkaita ja seuralle uskollisia henkilöitä, joiden henkilökohtainen panos seuratoimintaan on ollut merkittävä. Saamme kiittää juuri näitä toiminnassa mukana olleita, jotka ovat vuosia tehneet vapaaehtoisesti töitä seuran toiminnan ylläpitämiseksi sekä jatkuvaksi kehittämiseksi. Osa aktiivisista vaikuttajista on ollut mukana vuosikymmeniä.

Juhlavuoden kunniaksi muistelemme menneitä ja haastattelemme näitä Rollingin ansioituneita vaikuttajia vuosien varrella. Nämä henkilöt ovat toimineet seurassamme eri rooleissa, kuten seuran toimihenkilöinä, kurssien ohjaajina/valmentajina, tanssiharrastajina, kilpailijoina sekä toisaalta myös harrastajien vanhempina. Haluamme jakaa kanssanne näitä mukavia muistoja Rollingin 40-vuotistaipaleelta kuvien kera.

Tarinat ovat Sari Neulaniemen kirjoittamia.

fiSuomi