Muut tanssit ja ryhmät

Muksutanssi

Muksutanssi on lapsille suunnattu tanssillinen kurssi, jolla pidetään hauskaa ja nautitaan liikkumisesta musiikin tahtiin. Kurssilla opetellaan itseilmaisua ja musiikin tulkintaa, liikutaan ja harjoitellaan kehon hallintaa, nautitaan musiikista ja annetaan rytmien viedä.

Leikkien avulla pyritään tutustumaan eri liikkeisiin ja kehonkieleen, joita sitten eri tansseissakin käytetään. Ryhmässä tanssivat niin pojat kuin tytötkin ja hauskaa on kaikilla.

Ohjaajana toimii Hanna Paavola, jolla on yli 20 vuoden kokemus lasten tanssillisten ryhmien vetäjänä. Hannan tunneilla lapset viihtyvät – tervetuloa!

Ilmoittaudu:

ZUMBA

Antaudu zumban vietäväksi ja anna kunnon sekä mielen kohota! Zumba on aerobicinen fitness-ohjelma, jonka musiikki perustuu pääosin latinalaistansseihin. Zumban tanssiaskeleet perustuvat erilaisiin tanssimuotoihin, joita ovat muun muassa merengue, cumbia, reggaeton, salsa, hip hop, rumba, mambo, calypso ja salsaton ja flamenco. Aiempaa tanssitaustaa ei tarvita – jokainen saa tanssia ja liikkua omalla tyylillään. Pääasia on hauskanpito!

Zumba Fitness -kurssin ohjaajana toimii kokenut zumbaohjaajamme, aina energinen ja iloinen Johanna Holmäng-Jaskari. Tervetuloa!

Ilmoittaudu:

Oriental tanssi – Itämainen tanssi

Itämainen tanssi, eli tutummin vatsatanssi, on pehmeä tanssilaji, joka pohjautuu Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kansantansseihin ja naisten soolotansseihin. Itämainen tanssi viittaa tanssityyliin, jossa keskeistä on keskivartalon ja lantion isoloidut liikkeet, jotka voivat olla pehmeitä ja soljuvia tai toisaalta teräviä iskuja ja värinöitä. Vaikka keskivartalon rooli on tärkeä, kuten tanssin nimityksistä voi huomata, on itämaisessa tanssissa silti koko ajan käytössä koko keho päästä varpaisiin. Tanssitunnilla keskitytään itämaisen tanssin keskivartaloa monipuolisesti vahvistaviin perusliikkeisiin, liikekieleen sekä pään, olkapäiden ja käsien käyttöön.

Ohjaajamme Katja Vertanen on harrastanut itämaista tanssia yli 20 vuotta. Hän on samoin kokenut itämaisten tanssituntien ohjaaja. Tervetuloa!

Ilmoittaudu:

Soololattarit

Tule ja päästä sisäinen latinosi vapaaksi! Soololattaritunnilla treenataan yksilöllisesti lattaritanssien tahtiin. Aiempaa kokemusta ei tarvita, joten kynnys aloittamiseen on pidetty matalalla. Voit tulla yksin tai kaverin kanssa tai vaikka porukalla. Tansseissa keskitytään samban, cha-cha:n, rumban, jiven, salsan sekä pasodoblen rytmeihin. Ryhmä ei ole tekniikkapainotteinen, vaan sopii hyvin kuntoiluun ja vain tanssista ja musiikista nauttimiseen. Tekniikasta kiinnostuneille järjestetään erillinen lattaritanssien tekniikkatunti, jossa syvennytään lähemmin esimerkiksi eri tanssien vartalonkäyttöön ja jalkatekniikkaan.

Ohjaajana toimii kokenut ja menestynyt tanssijamme ja Tanssiurheiluliiton kouluttama ja sertifioima tanssinopettaja Jani Neulaniemi. Tervetuloa!

Ilmoittaudu:

Kehonhuolto

Onko sinulla niska-, hartia- tai muita jumeja? Kehonhuoltotunti tarjoaa lempeää ja tehokasta treeniä ilman sykkeen nostatusta. Tunnilla ei hypitä, vaan tunnilla keskitytään kehoa huoltaviin ja avaaviin venyttelyihin ja liikkeisiin. Tunnit sopivat kaikentasoisille liikkujille, sillä kaikista tehtävistä liikkeistä voidaan varioida tarpeen mukaan kevyempiä tai haastavampia. Kehonhuolto sopii niin tanssijoille oheistreeniksi kuin istumatyötä tekevälle niska- tai muita jumeja avaavaksi treeniksi.

Ohjaajana toimii kilpatanssija Minna Nurminen. Tervetuloa!

Ilmoittaudu:

Latino show

Oletko kiinnostunut latinalaisrytmeistä sekä showtanssista? Tule Latino show -kurssille! Latino show tunneilla sekoittuvat latinalaistanssit sekä showtanssin elementit. Tunti koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaharjoituksista sekä tanssikoreografian harjoittelusta. Aiempaa tanssitaustaa ei tarvita ja kokeneemmallekin tanssijalle löytyy haasteita, koska tanssisarjoja voidaan muokata taitotason mukaan. Laji avaa myös parittomille tanssijoille mahdollisuuden harrastaa ja halutessaan kilpailla.

Ohjaajana toimii kokenut esiintyjä, voimistelija ja kilpatanssija Hanna Paavola. Tervetuloa!

Ilmoittaudu:

Jooga

Jooga on Intiassa tuhansia vuosia sitten syntynyt menetelmä, jolla on moninaisia fyysisiä ja henkisiä terveydellisiä vaikutuksia. Joogan on tutkitusti todettu vähentävän stressiä. Joogasta on olemassa useita eri tyylejä. Joogatunti koostuu asennoista, jotka vahvistavat, venyttävät, kehittävät tasapainoa ja parantavat kehonhallintaa. Tunneilla on lisäksi hengitysharjoituksia ja tietoista läsnäoloa sekä erilaisia rentoutus- ja mediaatioharjoituksia. Joogan harjoittaminen on monille kehollista terapiaa ja rentoutumista. Kukapa ei haluaisi rauhoittua ja saada lisää elinvoimaa – tule mukaan!

Ilmoittaudu:

Bailatino (tauolla)

”Bailatino® on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaiskulttuuria. Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on luoda ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssiensa mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua. Bailatino on koreografinen tanssitunti, syketasot vaihtelevat paljonkin ryhmän taidon mukaan. Bailatinotunnin aikana nautitaan musiikista ja pidetään hauskaa yhdessä muun ryhmän kanssa. Kunto ja tanssitaito kohoaa melkein huomaamatta. Ikä, sukupuoli, koko tai taitotaso ei ole koskaan esteenä tunneille osallistumiseen. Bailatinotunneilla tanssittavia tansseja on mm. samba, cha cha, rumba, jive, son, merenque, salsa, reggaeton, paso doble, valssi, tango, quickstep, foxtrot, charleston, disco ja bachata.

Bailatino-ryhmien määrä vaihtelee osallistujamäärien mukaan mutta ryhmät harjoittelevat viikottain. Ohjaajana toimii seuran oma kokenut ohjaaja.

Breakdance (tauolla)

Breakdance on ”old school” hiphopin tanssityyli, jota voi kuka tahansa harrastaa missä vain eikä musiikiksikaan vaadita rumpuja enempää breikkareiden päästessä vauhtiin. Breakdance on erittäin monikulttuurinen tanssi ja tunnettu ympäri maailmaa. Tanssin luonteeseen kuuluu hyvä mieli ja positiivinen vibe eli harjoituksissa kaikki kannustavat kaveria ja ryhmähenki kehittyy joka tunnilla. Tunneilla lapset oppivat hahmottamaan musiikin rumpujen niin sanotun ”base” -linjan, joka on breikkareiden ”valtatie”. Yhteistyö, hyvä fiilis ja paljon energiaa. Tunneilla oppilaat oppivat tukemaan ja kannustamaan toisiaan hyvässä hengessä. Breakdance sopii niin tytöille kuin pojille ja on naisten keskuudessa suuressa nousussa. Nykyään päällään pyörii yhä useammat nuoret tytöt ja pojat, ja Olympialajina breakdance kasvattaa suosiotaan myös Suomessa.

Ohjaajana toimii intohimoinen ja menestynyt breikkaaja Figo Bajac. Breakdancen starttikurssi on suunnattu vasta-alkajille sekä jatkokurssi breikin alkeet jo omaaville. Ikärajaa ei ole kummassakaan. Tervetuloa kokeilemaan!

Figo Bacaj/ Rolling

Mama & Baby Dance Mix (tauolla)

Mama & Baby Dance Mix -tunnilla viihtyvät sekä äidit että lapset! Syksyn uutuuskurssi on suunnattu sekä odottaville äideille että pienten lasten äideille / vanhemmille lapsineen (alle 3 v). Useimmat lapset rakastavat luonnostaan tanssimista ja he alkavat jo varhain hytkyä musiikin tahtiin musiikkia kuullessaan. Musiikki laittaa lapsen kehon liikkumaan ikäänkuin itsestään. Tanssiharrastus edesauttaa pienen lapsen motoristen taitojen kehittymistä, kuten esimerkiksi liikkumistaitoja, rytmitajua, tasapainoa ja koordinaatiokykyä. Näillä tunneilla tanssitaan lähinnä latinalaistansseja sekä hip hoppia, yksinkertaisilla ja helpoilla koreografioilla. Tanssia voi joko vauva sylissä tai isommat lapset omatoimisesti. Äidin ja lapsen yhdessä oleminen, musiikista ja tanssimisesta nauttiminen on tunnilla tärkeintä. Tutustuta lapsesi siis jo pienestä tanssin ja musiikin maailmaan. Tämä tunti on aikuisen ja lapsen yhteinen tanssihetki.

fiSuomi