Muut tanssit ja ryhmät

Muksutanssi

Muksutanssi on 5-7 -vuotiaille lapsille suunnattu tanssillinen kurssi, jolla pidetään hauskaa ja nautitaan liikkumisesta ja musiikin tulkinnasta. Kurssilla opetellaan itseilmaisua ja musiikin tulkintaa, liikutaan ja harjoitellaan kehon hallintaa, nautitaan musiikista ja annetaan rytmien viedä.

Ohjaajana toimii seuramme oma ohjaaja Hanna Paavola, jolla on jo 20 vuoden kokemus lasten tanssillisten ryhmien vetäjänä. Hannan tunneilla lapset viihtyvät.

Breakdance

Breakdance on ”old school” hiphopin tanssityyli, jota voi kuka tahansa harrastaa missä vain eikä musiikiksikaan vaadita rumpuja enempää breikkareiden päästäkseen vauhtiin. Breakdance on erittäin monikulttuurinen tanssi ja tunnettu ympäri maailmaa. Tanssin luonteeseen kuuluu hyvä mieli ja positiivinen vibe eli harjoituksissa kaikki kannustavat kaveria ja ryhmä henki kehittyy joka tunnilla. Tunneilllani lapset oppivat hahmottamaan musiikin rumpujen niin sanotun ”base” linjan, joka on breikkareiden niin sanottu valtatie. Yhteistyö, hyvä fiilis ja paljon energiaa. Tunneilla oppilaat oppivat tukemaan ja kannustamaan toisiaan hyvässä hengessä. Itse olen aina pitänyt tanssista ja jo pikku lapsena, kun kuulin Michael Jacksonin musiikkia ja tanssia, halusin oppi saman ja enemmän. Breakdance sopii niin tytöille kuin pojille ja on naisten keskuudessa suuressa nousussa. 2020 vuonna päällään pyörii yhä useammat nuoret tytöt ja pojat. Tervetuloa kokeilemaan!

Mixdance

Mixdance-tunneilla tutustutaan erilaisiin vapaamuotoisiin tanssilajeihin kuten nykytanssiin, hiphoppiin, show-  ja disco-tanssiin. Tunneilla harjoitellaan erilaisia koreografioita viimeisimpien hittien mukana ja osassa koreografioista käytetään vaikutteena TikTokista tuttuja liikkeitä. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Tunneilla tärkeintä on hyvä ryhmähenki sekä hauskan pitäminen tanssiessa.

Bailatino

”Bailatino® on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaiskulttuuria. Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on luoda ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssiensa mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua. Bailatino on koreografinen tanssitunti, syketasot vaihtelevat paljonkin ryhmän taidon mukaan. Bailatinotunnin aikana nautitaan musiikista ja pidetään hauskaa yhdessä muun ryhmän kanssa. Kunto ja tanssitaito kohoaa melkein huomaamatta. Ikä, sukupuoli, koko tai taitotaso ei ole koskaan esteenä tunneille osallistumiseen. Bailatinotunneilla tanssittavia tansseja on mm. samba, cha cha, rumba, jive, son, merenque, salsa, reggaeton, paso doble, valssi, tango, quickstep, foxtrot, charleston, disco ja bachata.

Bailatino-ryhmien määrä vaihtelee osallistujamäärien mukaan mutta ryhmät harjoittelevat viikottain. Ohjaajana toimii seuran oma kokenut ohjaaja.

Solo Lattarit UUTUUS KEVÄT 2021

Tule ja päästä sisäinen latinosi vapaaksi. Solo Lattari harjoituksissa treenataan yksilöllisesti lattaritanssien tahtiin. Aiempaa kokemusta ei tarvita, joten kynnys aloittamiseen on pidetty matalalla. Voit tulla yksin tai kaverin kanssa tai vaikka porukalla. Tansseissa keskitytään samban, cha-cha:n, rumban ja jiven rytmeihin ja tekniikkaan. Ryhmä ei ole tekniikkapainotteinen, vaan sopii hyvin kuntoiluun ja vain tanssista nauttimiseen. Erillisiä tekniikkatunteja voidaan pitää kysynnän mukaan. Ohjaajana kokenut ja menestynyt tanssijamme Jani Neulaniemi.

Jumppa UUTUUS KEVÄT 2021

Jumppa on perusjumppaa aikuisille. Kohderyhmä on aikuiset kaikenkuntoiset harrastajat, jotka haluavat nauttia liikkumisesta rytmikkään musiikin tahtiin, (kilpaurheilijoille on oma ryhmänsä). Osuiko kohdalle? Tule rohkeasti mukaan nauttimaan yhdessä liikunnasta ja musiikista!
Tunnilla keskitytään kokonaisvaltaiseen vartalon eri osa-alueiden jumppaan tavoitteena parantaa vartalon liikkuvuutta ja notkeutta monipuolisilla ja yksinkertaisilla, mutta tehokkailla liikkeillä. Tunti alkaa alkuverryttelyllä, jonka jälkeen käydään läpi vartalon eri osa-alueita, tunnin päätteeksi loppuverryttely.

Kehonhuolto

Lempeää ja tehokasta treeniä ilman sykkeen nostatusta. Vartalon hallintaa lisäävää lihaskuntotreeniä yhdistettynä liikeratoja avaaviin venyttelyihin. Tunnit sopivat kaikentasoisille liikkujille, kaikista tehtävistä liikkeistä voidaan varioida tarpeen mukaa kevyempiä tai haastavimpia. Kehonhuolto sopii niin tanssijoille oheistreeniksi kuin istumatyötä tekevälle niska tai muita jumeja avaavaksi treeniksi.

Bailadoras (tauolla)

Rollingin tavoitteellinen showtanssiryhmä, josta kerromme myöhemmin lisää…