Andra dansstilar och grupper

Zumba TAAS MENNÄÄN!

Antaudu Zumban vietäväksi ja anna kunnon sekä mielen kohota.
Zumba är ett aerobiskt fitness -program till latinamerikansk musik. Dansstegen i Zumban bygger på olika dansstilar, t.ex. merengue, cumbia, reggaeton, salsa, hip-hop, rumba, mambo, calypso, salsaton och flamenco.

Zumban leds av erfarna och energiska Martha Zamora! Martha kommer nu tillbaka till Rollings salar efter en lång paus. Martha har de latinamerikanska rytmerna i blodet och hennes lektioner har varit mycket omtyckta.

ANMÄL DIG via länken nedan "Zumba". Där finns mera information om kursen. Följ instruktionerna för anmälningen i myclub eller kontakta per telefon.

Knattedans

Knattedansen riktar sig till barn som vill ha roligt och röra på sig. Dansstunden uppmärksammar barnen på hur man t.ex. kan tolka musiken. På kursen får barnen lära sig att uttrycka sig med hjälp av musik och rytm, samt använda sin fantasi, röra på sig och träna kroppskontroll.

Med hjälp av lek blir barnen bekanta med olika rörelser och kroppsspråk som man sedan kan använda i olika dansgrenar. Knattedansen riktar sig till både pojkar och flickor.

Knattedansen leds av föreningens egna ledare Hanna Paavola, som har 20 års erfarenhet av att leda barngrupper i gymnastik och dans. Barnen trivs i Hannas sällskap. I höstens grupp för barn under skolåldern har vi också en svenskspråkig hjälpledare med.

Breakdance

Breakdance är en "old school" dansstil inom hiphopen. Vem som helst kan börja och var som helst. Det krävs inte heller mer än några trummor för att en breakare ska komma igång. Breakdance är en mångkulturell dansstil och känd över hela världen. Till dansens karaktär hör ett gott humör och positiva vibbar. Det betyder att man uppmuntrar sina kompisar och gruppandan utvecklas varje gång. Vi lär oss att uppfatta trummornas "base"-linje i musiken och den är så att säga breakarens "motorväg" att hålla sig till. Det är samarbete, bra "fiilis" och mycket energi som gäller. Barnen lär sig att stöda och uppmuntra varandra i god anda. Själv har jag alltid tyckt om att dansa och redan som liten kille ville jag lära mig allt det som Michael Jackson kunde och lite till. Breakdance passar både flickor och pojkar. Bland kvinnor håller breakdancen också på att få ett uppsving. Allt fler unga kommer att stå på huvudet och snurra under året. Kom och prova du med! Visste du förresten att breakdance nu också är en olympisk gren? J-P Kyembe.

Freestyle/HIP HOP KEVÄÄN 2022 UUTUUS

Det här är street dance som förenar många olika dansrörelser och sätt att tolka musiken. I Freestyle förenas olika variationer av hip-hop och även en del akrobatiska rörelser. Du får prova på Michael Jacksons kända moves och kroppsspråk, pop/lock -teknik och funk. Freestyle har en bred skala av rörelser och det går att dansa enskilt eller i grupp. Undervisningen utgår från individens behov och att stärka den enskildas förmåga att utvecklas.
Tunnetusti yksilölähtöistä tanssin opetusta kunkin tanssijan omia kykyjä kehittäen.


Solo Latin JATKUU TAAS KEVÄÄLLÄ 2022

Kom och släpp loss med latindans. I Solo Latin dansar man individuellt till latinamerikanska rytmer. Inga förkunskaper krävs och du kan komma ensam, med en kompis eller ett gäng. Du får lära dig samba, cha-cha, rumba och jive, både rytm och teknik. Passet lämpar sig både som motion för att få röra på sig och som avkoppling. Vill du få mera teknik, går det också att ordna. Ledare: Jani Neulaniemi, erfaren och framgångsrik dansare.

Bailatino (Tauolla)

Bailatino® är en dansinspirerad motionsform, där grundtanken är att föra människorna närmare den latinamerikanska musiken, dansen och kulturen. I bailatino krävs inte dansteknik, utan viktigare är att skapa en atmosfär, där motionären njuter av sina egna kroppsrörelser enligt egen förmåga, samt känner glädje av att ha lyckats och lärt sig. Bailatinon är en danslektion med koreografi och pulsnivån varierar beroende på gruppens nivå. Vi njuter av musiken och har roligt tillsammans. Konditionen och dansfärdigheten förbättras nästan obemärkt. Ålder, kön, form, storlek eller färdighetsnivå är inte ett hinder för att delta i kursen. Vi dansar bl. a. samba, cha-cha, rumba, jive, son, merenque, salsa, reggaeton, paso doble, vals, tango, quickstep, foxtrot, charleston, disco och bachata.

Bailatino-ryhmien määrä vaihtelee osallistujamäärien mukaan mutta ryhmät harjoittelevat viikottain. Ohjaajana toimii seuran oma kokenut ohjaaja.

Träna upp din kropp (kehonhuolto) (har paus)

Mild och effektiv träning utan höjning av pulsen. Motionspassets mål är att öka kroppskoordinationen och muskelstyrkan i kombination med tänjningar. Denna form av motion passar deltagare på alla nivåer och alla övningar går att anpassa efter förmåga, allt från lätt till mera utmanande. Passar för dansare som kompletterande träning och för personer med stillasittande arbete och där t.ex. axlar och nacke känns styva eller värker.

Bailadoras (har paus)

Rollings showdansgrupp som vi senare berättar mera om...