2021 ROLLING 40 VUOTTA

Esipuhe


Vuosi 2021 on tärkeä merkkipaalu Tanssiurheiluseura Rolling ry:lle. Koronavuoden aiheuttamien haasteiden keskellä seura juhlii tänä vuonna ansiokasta 40-vuotistaivaltaan.

Neljäkymmentä vuotta sitten joukko aktiivisia nuoria kilpatanssijoita ja heidän vanhempiaan päättivät perustaa uuden tanssiurheiluseuran Vaasaan. Tämä toteutui 9.5.1981, kun Tanssiurheiluseura Rolling ry rekisteröitiin.

Seura on kehittynyt paljon menneiden 40 vuoden aikana. Seura on kasvattanut ja laajentanut toimintaansa ja on tänä päivänä merkittävä tanssiharrastuksen tarjoaja Vaasassa sekä Pohjanmaalla. Seuramme on tehnyt ansiokasta työtä tanssin ja tanssikulttuurin levittämiseksi Pohjanmaalla sekä koko Suomessa. Rollingin sydämen on muodostanut kilpatanssi, mutta vuosien varrella tanssitarjonta on laajentunut kattamaan paljon erityylisiä tansseja, kuten lavatanssit, bailatino, latinobic, breakdance, hip hop, freestyle, zumba, west coast swing, soololattarit – unohtamatta perheen pienimmille suunnattuja tanssikursseja kuten muksutanssia. Seuran kantavana periaatteena on, että tanssi kuuluu kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Seuran nuorimmat jäsenet ovatkin taaperoikäisiä ja vanhimmat puolestaan jo senioreita.

Neljänkymmenen vuoden aikana seurassa on vaikuttanut joukko innokkaita ja seuralle uskollisia henkilöitä, joiden henkilökohtainen panos seuratoimintaan on ollut merkittävä. Saamme kiittää juuri näitä toiminnassa mukana olleita, jotka ovat vuosia tehneet vapaaehtoisesti töitä seuran toiminnan ylläpitämiseksi sekä jatkuvaksi kehittämiseksi.

Osa aktiivisista henkilöistä on ollut mukana vuosikymmeniä. Juhlavuoden kunniaksi muistelemme menneitä ja haastattelemme näitä Rollingin ansioituneita vaikuttajia vuosien varrella. Nämä henkilöt ovat toimineet seurassamme eri rooleissa, kuten seuran toimi-henkilöinä, kurssien ohjaajina/valmentajina, tanssiharrastajina, kilpailijoina sekä toisaalta myös harrastajien vanhempina. Haluamme jakaa kanssanne näitä mukavia muistoja Rollingin 40-vuotistaipaleelta kuvien kera.

Tarinat ovat Sari Neulaniemen kirjoittamia.

Jani Neulaniemi – Rollingin oma kasvatti Suomen kilpatanssin huipulle

Eletään alkuvuotta 2002, 8-vuotias Jani seuraa silmä kovana Rollingin kilpatanssijoiden esitystä Rewell Centerissä. Esityksen jälkeen Jani toteaa, että haluaa mennä kokeilemaan kilpatanssia. Isä ei ajatuksesta innostu, kun illat täyttyi uima-, kitara- ja jalkapalloharjoituksista. Vanhemmat kuitenkin haluavat antaa pojalle mahdollisuuden tutustua uuteen harrastukseen ja poika ilmoitettiin Rollingin lasten kilpatanssin alkeiskurssille heti paikan päällä. Tällöin ei kukaan osannut aavistaa, millaisen roolin tanssi tulee ottamaan Janin elämässä.

Jani ja Henni 2008
Jani ja Valentina 2013
Jani ja Julia 2014

Lue koko artikkeli:https://www.rolling.fi/rolling-40-v-jani-neulaniemi/

Anna Nyberg-Dorsch – kilpatanssia ja tanssinopetusta

Tavoitin meilitse Saksassa asustavan Annan, jonka juuret Rollingiin ajoittuvat niinkin pitkälle kuin vuoteen 1988. ”Aloitin Rollingissa syksyllä 1988 Kirsin ja Tommin opissa kilpatanssin alkeissa silloisella Nuorisotalolla. Aika nopeasti löytyikin ensimmäinen oma pari Peter Haapamäki ja siitä lähti oma kilpatanssiurani.  Ajatus kilpatanssi-harrastuksesta oli kylläkin äidin, joka pienellä pakolla vei minut tanssitunnille”, muistelee Anna. Anna vaikutti Rollingissa vuoteen 2013, jonka jälkeen hän keskittyi perheeseen ja muutti pois Suomesta vuonna 2015.

Anna 1990-luvun puolessa välissä

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-anna-nyberg-dorsch/

Eija Puranen – Rollingin ensimmäinen tanssinopettaja

”Olen suorastaan yllättynyt, kun haluatte haastatella muakin tähän juhlavuotenne julkaisuun. Onpa kiva muistella ja kaivella 20 vuoden takaisia tapahtumia”, toteaa Eija, kun viestittelemme haastattelun tiimoilta. Eijan ensikosketus Rollingiin oli vuosina 1989-93, kun hänellä oli vaasalainen kilpatanssipari Niclas Pada. Pari harjoitteli vuoroin Kauhajoella ja vuoroin Vaasassa. Vaasan harjoitukset pidettiin Rollingin salivuorolla Ristinummella. Eija valmistui tanssinopettajaksi Oulun Konservatoriosta vuonna 1998. Syksyllä 1999 Eija pestattiin Rollingin ensimmäiseksi tanssinopettajaksi. Hän opetti kahden vuoden ajan pari kertaa viikossa kilpatanssi- sekä bailatinoryhmiä. ”Siitä taitaakin olla tasan 20 vuotta, kun lopetin työt Vaasassa muuttaessani Hämeenkyröön.”

Poseeraava bailatinoporukka vuonna 1999 Rollingin pikkujouluissa
Pohjalainen 29.5.1999

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-eija-puranen/

Anne-Mari Vatunen – kilpatanssijasta lavatanssin kautta bailatino-ohjaaksi

Päätettyään Kokkolassa opiskelunsa Anne-Mari muutti Vaasaan syksyllä 1998. Hän kuuli anopiltaan, että viereisellä Ristinummen koululla pidetään tanssiharjoituksia. Anne-Mari muistelee kävelleensä eräänä pimeänä syksyisenä iltana koululle, miettien, että mihinköhän hän onkaan menossa. Koululle saavuttuaan hän tajusi tulleensa Tanssiurheiluseura Rollingin kilpatanssiharjoituksiin. ”Rollingiin liittyminen oli sattumaa”, hän toteaa. ”Menin kertomaan, että mikäli tarvitaan tanssiohjaajaa, olen vapaaehtoinen tähän.” Hän muistelee edelleen ensikosketustaan Rollingiin. ”Harjoituksissa oli tuolloin yksi tanssipari, jolla oli  treeneissä mukana vauva. Vauva istuskeli kiltisti vaunuissa katsellen vanhempiensa treenejä. Mulle tuli fiilis, että onpa täällä ihanan rento meininki.”

Anne-Mari Wahlman ja Ari Kuusimäki vuonna 1994
Bailatinoa covid-aikana vuonna 2020

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-anne-mari-vatunen/

Marika Boström – Ari Hinttu – tanssia, talkoita ja seuran hallintoa vuodesta 2004

Marika ja Ari ovat Karhusten ohella vuosia Rollingin salilla sekä tanssiparketeilla tuttu näky. ”Tammikuussa 2004 luimme ilmoituksen Vaasan Ikkunasta todetaksemme, että aikuisten kilpatanssin alkeis-kurssi on juuri sinä ainoana arki-iltana, joka sopi meille. Näin lähdimme mukaan uuteen harrastukseen.” Arin tytär Mathilda oli aiemmin liittynyt lasten kilpatanssiryhmän alkeisiin. Mathilda ohjasi myöhemmin viitisen vuotta Rollingin Tanssikuplia, jossa oli parhaimmillaan kahteen ryhmään jaettuna yli 30 lapsitanssijaa.

Ari ja Marika Rollingin kisoissa 2011
Ari ja Marika Alassiossa 2015

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-marika-bostrom-ja-ari-hinttu/

Tiina Jokinen – Rollingista Suomen tanssiurheilun kansallisiin päättäjiin

Tiina on ollut Rollingin seuratoiminnassa mukana pian 20 vuotta. ”Aloitin harrastavien lasten vanhempana, istuskellen pukuhuoneessa, mistä joku veti tai itse liu’uin mukaan Rollingin seuratoimintaan.” Tiinan kolme lasta aloittivat Peltoharjun Tuijan ja Teijan vetämässä bailatino-ryhmässä vuonna 2003. Tytöt siirtyivät bailatinosta kilpatanssin alkeisiin ja tätä kautta Tiina sotkeutui syvemmälle seuran syövereihin. ”Alkuun seuratoimintaan lähtemisen syynä oli lasten harrastuksen ja seuran toiminnan tukeminen. Myöhemmin lasten lopetettua harrastuksen motiivina on ollut ainoastaan yhdistystoiminta omana harrastuksenani.”

Rollingin kevätnäytös Variskalla vuonna 2008

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-tiina-jokinen/

Ritva ja Vesa Karhunen – tanssia kolmatta vuosikymmentä

Karhusen tanssiva pariskunta on kuluttanut tanssilattioita lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Ritva ja Vesa ovat Rollingin pisimpään kilpakentillä viihtyneet kilpatanssijat sekä kuuluvat Rollingin parhaiten menestyneisiin tanssijoihin. Samoin he ovat seuran pitkäaikaisia kilpatatanssiohjaajia, toimihenkilöitä sekä ahkeria talkoolaisia. Molemmat ovat kuuluneet seuran johtokuntaan, Ritva on toiminut seuran puheenjohtajana vuodet 2004-2010 sekä Vesa puolestaan seuran sihteerinä.

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-ritva-ja-vesa-karhunen/

Figo Bacaj – intohimoinen breikkari

Tavatessasi Figon ymmärrät hyvinkin nopeasti, että edessäsi on intohimoinen ja erittäin kunnianhimoinen breikkari, jonka silmistä loistaa breakdancen palo. Breakdance tuli Rollingin kurssitarjontaan vuonna 2000, minkä jälkeen breikin suosio on ollut jatkuvaa. Figo sai ensikosketuksen Rollingiin jo vuonna 2005.  ”Rolling on minulle periaatteessa breikin päämaja, mistä oma breikkiharrastus on lähtenyt ja missä edelleen breikkaan. Mun break-historia on näissä saleissa. Kun astuin muutaman vuoden poissaolon jälkeen Rollingin tanssisaliin, tuli mahtava fiilis. Täydellisempää lattiaa ei löydy ja tila on juuri sopivan kokoinen breikkareille.”

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-figo-bacaj/


Sini Ala-Nikula ja Petteri Arpiainen –kilpatanssia, bailatinoa ja breikkiä

Petteri kokeili lapsena erilaisia harrastuksia innostumatta, kunnes äiti ehdotti Petterille kilpatanssia syksyllä 1992. Puolivälissä Rollingin alkeisryhmän ensimmäisiä harjoituksiaan 8-vuotias Petteri ilmoitti äidilleen, että ”tänne mä jään, tämä on kivaa”. Vuotta vanhempi Sini aloitti Rollingin kilpatanssin alkeissa samoihin aikoihin, tätinsä Pirkko Peltoharjun houkuttelemana. Musiikki ja rytmit ovat kiehtoneet Siniä sekä Petteriä jo lapsena. Pian Petteristä ja Sinistä tuli kilpatanssipari, sillä parikemia toimi erinomaisesti alusta asti. Tästä alkoi Petterin ja Sinin 10 vuotta kestänyt kilpatanssiura Rollingissa aina vuoteen 2001.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Rolling_Sini_ja_Petteri-002.jpg
Sini ja Petteri vuonna 2001

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-sini-ala-nikula-ja-petteri-arpiainen/

Helena Nurmikoski – aktiivinen rollingilainen 1992-2006

Helenan mukaantulo Rollingiin seuraa tavanomaista polkua eli poika aloitti kilpatanssiharrastuksen 1990-luvun alussa. Helena on itse aina pitänyt tanssista. Omat lapset kokeilivat erilaisia harrastuksia ja yksi pojista löysikin kokeilun jälkeen tanssista mieleisen harrastuksen 10 vuodeksi. ”Olin aluksi äiti lavan reunalla, sitten johtokunnan jäsen, sitten sihteeri ja lopuksi puheenjohtaja vuosina 1999-2003. Olin myös Suomen Tanssiurheiluliiton liittohallituksessa”, kertoo Helena omasta urastaan tanssiurheilun parissa.

Puheenjohtaja Helena Nurmikoski  vuonna 2001 Nuorisotalolla 20 v juhlailtamissa

Lue koko artikkeli:https://www.rolling.fi/rolling-40-v-helena-nurmikoski/

Tomas Ede – seuran ensimmäinen lavatanssiohjaaja

Tomas astui Rollingin riveihin kilpatanssin alkeisiin vuonna 1986 tavoitteenaan oppia tanssimaan. Nuorisotalolla pidetyissä kilpa-tanssiharjoituksissa Tomas viihtyi muutaman vuoden, parien välillä vaihtuessa. Jossain vaiheessa hän ohjasi pareineen lasten kilpatanssin alkeitakin. 1990-luvulle tultaessa Tomasia alettiin kosiskella lava-tanssikurssien vetäjäksi, koska seuralta puuttui ohjaaja. Ja niin Tomas jätti kilpatanssin ja siirtyi seuran lavatanssipuolelle, seuran ensimmäiseksi lavatanssiohjaajaksi. Tomas osallistui myös Rollingin johtokuntatyöskentelyyn lavatanssipuolen edustajana.

Rollingin Svengi-jengi Vaasan kaupungintalolla vuonna 2001, Tomas eturivissä 4. vasemmalta

Lue koko artikkeli:https://www.rolling.fi/rolling-40-v-tomas-ede/

Pirkko ja Reino Peltoharju – Rollingin puuhakaksikko vuodesta 1984

”Kuulin Reinolta, että täällä on tänään kokous”, selittää Pirkko, kun tupsahti Rollingin salille Tähtiseura-auditointitilaisuuteen elokuisena iltana. Pirkko ja Reino Peltoharjun arki on pyörinyt vuosikymmeniä tanssiharrastuksen ympärillä. Peltoharjun klaani eli kaikki kahdeksan perheenjäsentä ovat olleet tanssissa mukana jossain vaiheessa elämäänsä. Perhe liittyi Rollingin tanssiperheeseen vuonna 1984. Tästä lähtien he ovatkin olleet seuran vakiokalustoa, vaihtelevalla kokoon-panolla. Perheen päät eli Pirkko ja Reino etunenässä.

Kemijärven Kaamostanssit 20-vuotisjuhlakilpailut vuonna 1983
Katja ja Sami Peltoharju Vaasan Kaupungintalon ovella vuonna 1984

Lue koko artikkeli:https://www.rolling.fi/rolling-40-v-pirkko-ja-reino-peltoharju/

Rauni Sysiaho – Pia Savolainen – Liisa Kivelä – seuran ensimmäisiä johtokuntalaisia

Rauni Sysiaho, Pia Savolainen sekä Liisa Kivelä olivat Tanssiurheilu-seura Rolling ry:n avainhenkilöitä toiminnan käynnistämisessä sekä ensimmäisinä toimintavuosina. Seuran perusti 9.5.1981 äitienpäivänä 26 aktiivista tanssin ystävää, kilpatanssijoita sekä heidän vanhempiaan – Rauni, Pia ja Liisa mukaan lukien. Rauni valittiin seuran perustamis-kokouksessa ensimmäiseksi puheenjohtajaksi, sillä hänellä oli seura-toiminnasta kokemusta jo aiemmin. Pia Savolainen valittiin puolestaan sihteeriksi sekä Liisa Kivelä seuran ensimmäiseksi rahastonhoitajaksi.

Vuosi  1991 Pia Savolainen ja  Rauni Sysiaho Rollingin 10-vuotisjuhlassa
Liisa Kivelä vuonna 2007

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-rauni-sysiaho-pia-savolainen-liisa-kivela/

Ritva Lindström – tanssia 4-vuotiaasta

Ritva Lindström (o.s. Sysiaho) oli parinsa Toni Stoorin kanssa Rollingin ensimmäisiä kilpatanssipareja. He liittyivät seuraan perustamisvuonna 1981, kun Ritvan äiti Rauni valittiin seuran ensimmäiseksi puheen-johtajaksi. Ritva on aloittanut kilpatanssiharrastuksen jo 4-vuotiaana ja ensimmäiset kisat hän kisasi 6-vuotiaana. ”Hauskaa se oli, vaikkei menestystä tullutkaan!” kertoo Ritva lehtihaastattelussa. Ritva toimi Rollingissa vuoteen 1990, mutta tämän jälkeen tanssi on jatkunut toisella paikkakunnalla. 1990-luvun lopussa Ritva osallistui Rollingin bailatinokursseille ollessaan Vaasassa työn merkeissä.

Ritva Sysiaho – Tony Stoor Sokoksen muotinäytöksessä vuonna 1982
Rollingin discotanssiryhmä vuonna 1984

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-ritva-lindstrom/

Leena Myllyniemi – monivuotinen seura-aktiivi – mukana jo Rollingin perustamisessa

Leena oli 17-vuotias kilpatanssija, kun Rolling perustettiin. ”Olen yksi viidestä parista – tai paremminkin puolikas paria, jotka olivat mukana seuran perustamisessa”, aloittaa Leena. Leenalla on monipuolinen ura tanssiurheiluseurassamme, sillä hän jättäytyi pois seuratoiminnasta vasta pari vuotta sitten. Seuratoimintaa kertyi parikymmentä vuotta, joskin Leena oli välillä nelisentoista vuotta poissa tästä.

Leena Kivelä (nyk. Myllyniemi) vuonna 1984
Rollingin discotanssiryhmä vuonna 1984, Leena Kivelä ylhäällä ensimmäinen oikealla

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-v-leena-myllyniemi/

Eija Kantola – lattaribicin uranuurtaja RollingissaEija Kantolan mukaantulo Rollingiin juurtaa oman tyttären kilpatanssiharrastukseen. Tytär aloitti kilpatanssin vuonna 2001 ja musiikin ystävänä sekä ahkerana vapaa-ajan tanssijana tunnettu Eija seurasi tyttärensä vanavedessä harjoituksissa. Tanssi on aina ollut lähellä Eijan sydäntä ja tanssista innostuneena Eija aloitti itsekin tanssimisen Rollingin bailatino -ryhmässä….


Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-vuotta-eija-kantola/

Tuija Peltoharju – tanssia 7-vuotiaasta


Kukapa rollingilainen ei tuntisi 8-henkistä Peltoharjun perhettä, josta jokainen perheenjäsen on ollut Rollingin toiminnassa mukana jossain vaiheessa elämäänsä. ”Kai se tanssi on jo geeneissä periytynyt”, naurahtaa Tuija, kun häneltä kysyy, miten hän päätyi tanssiharrastukseen. Tuijan vanhemmat eli Pirkko ja Reino Peltoharju ovat ansioituneet seuran kunniajäsenet ja heitä voidaan kutsua ylpeydellä seuran ”vakiokalustoksi”. Tämä pariskunta on ollut Rollingin toiminnassa mukana seuran alkuvuosista lähtien aina tähän päivään saakka. Kuusilapsisen perheen toisiksi nuorimmainen Tuija on sisarusparvesta se, joka on ollut mukana tanssitoiminnassa vanhempiensa ohella pisimpään….


Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-vuotta-tuija-peltoharju/

Anelma Lehto – seuran rahastonhoitaja ja puheenjohtaja 1980-90 -luvun alussa

Anelma Lehto rakkaan maalausharrastuksensa parissa vuonna 1986

Anelman tytär Tuire aloitti kilpatanssin parinsa Jani Nurmisen kanssa vuonna 1983. Seuraavat kymmenen vuotta Anelma toimikin aktiivisena Rollingin puuhanaisena. Laskentatoimen ammattilaisena hän toimi ensin rahastonhoitajana ja sen jälkeen vielä seuran puheenjohtajana noin seitsemän vuotta. Anelma on nähnyt Jukka Haapalaisen ja Helena Ahdin nuorina tanssijoina kilpalattialla. ”Kopioin ideoita Helenan tanssimekoista omalle tyttärelleni”, kertoo Anelma. Mikko Ahti tanssi puolestaan Tuiren kanssa samassa sarjassa. ”Lola Odusoga osallistui kerran Vaasan kisoihin”, muistelee Anelma.

”Tuohon aikaan seura oli aktiivinen ja yritteliäs – seura, missä oli hyvä yhteishenki ja missä kannustettiin heikoimpiakin.” Seura keskittyi kilpatanssiin, mutta seuran ohjelmassa oli toki muitakin tanssilajeja. Seurassa oli eniten lapsitanssijoita sekä jonkin verran nuorisoa, mutta seniorit puuttuivat. ”Kilpatanssi oli seuran ydin, discotanssissa kilpailtiin myös, mutta muut tanssit olivat harrastajapohjaisia. Tosin erilaisia tanssinäytöksiä ja esiintymisiä myytiin aktiivisesti.”


Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-vuotta-anelma-lehto/

Päivikki ”Vikki” Lepistö-Savolainen ja Lasse Savolainen – mukana Rollingin perustamistalkoissa

Päivikki Lepistö ja Lasse Savolainen 1980-luvun alkupuolella

Tanssiurheiluseura Rolling ry:n historiaan perehtyessäsi törmäät pariskuntaan nimeltä Päivikki ”Vikki”Lepistö-Savolainen ja Lasse Savolainen. Seuran perusti 26 aktiivista tanssin ystävää, joihin Vikki ja Lasse myös lukeutuivat. Tuolloin he olivat alle 20-vuotiaita nuoria kilpatanssijoita, joista myöhemmin tuli myös aviopari. Sekä Vikki että Lasse olivat seuran aktiivijäseniä perustamisvuodesta aina vuoteen 1995. Seuratoimintaa ajatellen he olivat molemmat monessa mukana – he olivat kilpatanssipari, Vikki lisäksi discotanssija, he
toimivat molemmat tanssiohjaajina sekä ajoittain myös seuran johtokunnan jäseninä.

Lasse on osa Suomen kilpatanssihistoriaa siinäkin mielessä, että hän on ollut siskonsa Leenan kanssa Suomen ensimmäisiä lapsitanssipareja. Lasse ja Leena aloittivat tanssin jo vuonna 1971 Vaasassa. Musiikki ja rytmit veivät Lassen välittömästi mennessään – ja sitä tietä hän jatkoi noin 25 vuotta. Lassen tanssiuran alussa ei lapset vielä kilpailleet. Lasse ja Leena esiintyivät tanssien eri tilaisuuksissa. Ensimmäinen tanssikeikka suuntautui Helsinkiin Hotelli Intercontinentaliin, missä tämä suurta ihmetystä herättävä ”tanssiva lapsipari” esiintyi kilpatanssin “Grand Old Man”:iksi nimetyn Veikko “Vekarias” Niemelän 60-vuotissyntymäpäiväjuhlissa vuonna 1973. Hymy-lehti julkaisi tästä tilaisuudesta Lassen ja Leenan kuvan lehteensä. ”Kuvassa luki, että tässä esiintyvät 5-6-vuotiaat, mutta todellisuudessa olin 12-vuotias ja sisareni muutaman vuoden nuorempi”, muistelee Lasse.

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-vuotta-paivikki-vikki-lepisto-savolainen-ja-lasse-savolainen/

Keijo Nylund – mukana seuran perustamisessa

Keijo Nylund – Erja Kivimäki

”Onnea 40-vuotias Rolling!” onnittelee Keijo Rollingia facebookissa. Myös Keijo kuuluu Rollingin perustajajäseniin. Elämä on kuljettanut Keijon pois Vaasasta ja Suomesta, mutta hän muistelee mielellään Rollingin alkuvuosia. ”Rollingin historia alkoi noin vuosi ennen seuran perustamista. Osa tuolloin kilpailevista tanssipareista katsoi tarpeelliseksi, että Vaasaan tarvitaan toinenkin tanssiurheiluseura”, selvittää Keijo seuran perustamisen taustoja.

Uuden seuran perustaminen ei toki käynyt käden käänteessä. ”Muutama henkilö alkoi selvittää, miten seura käytännössä perustetaan”, kertoo Keijo. Neuvoja kyseltiin entiseltä jo kilpatanssiuransa päättäneeltä pariskunnalta. Seuran perustaminen oli toki suuri asia ja asioiden valmistelu vei aikaa. Lopulta asiat etenivät niin pitkälle, että seuran perustaminen oli varmaa ja asiasta puhuttiin muutamalle muulle kilpatanssiparille sekä heidän vanhemmilleen.

Lue koko artikkeli: https://www.rolling.fi/rolling-40-vuotta-keijo-nylund/

fiSuomi