Toni Tuominen

Ammattilainen, lattarit

Toni on oululainen kilpatanssiopettaja, joka opettaa lattareita. Hän aloitti kilpatanssin harrastamisen seitsemänvuotiaana. Omalla urallaan Toni on tanssinut sekä vakio- että latinalaistansseja, mutta aikuisiässä keskittynyt pelkästään latinalaistansseihin. Hän on saavuttanut useita SM-mitaleja ja edustanut Suomea EM- ja MM-kilpailuissa. Parhaimmaksi sijoituksekseen Toni nimeää ammattilaisten Blackpoolin (British open) Rising Stars Latin-kisan 3. sijan. Ammattilaisten EM-kisojen 11. sija tulee heti toisena perässä.

Toni aloitti valmentamisen jo oman kilpauran ollessa käynnissä. Vuodesta 2012 Toni on ollut päätoiminen valmentaja, joka kiertää valmentamassa tanssijoita ympäri Suomea. Valmentajana Toni on erittäin pitkäpinnainen ja rauhallinen sekä helposti lähestyttävä. Valmennuksessaan hän ottaa huomioon jokaisen oman taitotason. Pitkän kilpailu-uran vankalla kokemuksella Toni haluaa jakaa tietotaitoaan ja valmentaa tanssijoista hyviä kilpailijoita. Hänen ja Soilen valmentamat parit ovat saavuttaneet jo yli 40 SM-mitalia sekä edustaneet Suomea EM- ja MM-kilpailuissa. Toni on toiminut Suomen junioreiden kilpatanssimaajoukkueen vierailevana valmentajana. Parhaillaan Toni toimii Suomen Tanssiurheiluliiton tuomarivalintatyöryhmän puheenjohtajana ja vakio-lattari -työryhmän jäsenenä.

Toni on myös arvostettu arvokisatuomari, joka käy tuomaroimassa ympäri maailmaa lähes kuukausittain. Kiertäessään ulkomailla säännöllisesti, hän pysyy hyvin lajin kehityksen/suuntauksien mukana ja tuo tätä tietoutta valmennukseen.

fiSuomi